Hoppa till innehåll

Support

Välkommen till Teuton Systems supportsida!

Här kan du komma i kontakt med vår supportavdelning och hittar även svar på de vanligaste frågorna.

Vid hårdvaruproblem

Om datorn inte startar, stänger av sig plötsligt eller vid andra misstänkta hårdvarufel på din TS PC vänligen kontakta vår support via formuläret längst ned på sidan. Om hårdvarufelet täcks av garantin skickar du in din dator till oss så åtgärdar vi felet kostnadsfritt och returnerar datorn till dig.

Om felet är inte täcks av garantin kan vi tvingas vi ta ut en felsökningsavgift på 295 kronor plus frakt.

Vid mjukvaruproblem

TS PC-serie konfigureras av oss och vi garanterar att denna grundkonfiguration är korrekt vid leverans. I övrigt lämnas ingen garanti på operativsystem och medföljande mjukvaror då Teuton Systems inte är programvaruutgivare och användningen ligger bortom vår kontroll. Vi erbjuder dock rabatterad support för våra kunder vid mjukvarurelaterade problem och allmän konsultation.

Du som inte är kund kan också köpa Linux-relaterad hjälp via våra konsultationstjänster. Läs mer här.

Distans- och inskicksservice

Har du kört fast med program, fått problem med inställningar eller andra problem när datorn fortfarande startar kan du som TS-kund boka support på distans för 790 kronor i timmen på distans via telefon/fjärrstyrning. Om du har problem med uppstart av datorn eller har problem med internetanslutningen finns möjlighet att skicka datorn till oss för hjälp av våra supporttekniker för samma tidkostnad. Vid inskicksservice tillkommer fraktkostnader.

Boka ditt supportärende via kontaktformuläret längst ned på sidan så återkommer vi till dig så snart som möjligt.


Vanliga frågor och tips

Lösenordet till diskkrypteringen i Linux (via dm-crypt), alltså det lösenord som man anger vid uppstarten av operativsystemet innan man kommer fram till användarinloggningen, går inte att på något sätt återställa om du tappat bort det. Till skillnad från Microsofts och Apples operativsystem sparas inte dessa lösenord i något moln. Detta vore också en säkerhetsrisk.

Vid leverans av TS PC-serie uppmanas du att byta både diskkrypteringslösenordet och användarkontots lösenord till ett personligt. De förinställda lösenord som är satt av oss vid leverans behåller vi en viss tid ifall något problem skulle uppstå vid uppstarten av datorn och sedan raderas dessa.

TS PC-serie levereras förkonfigurerade med programvaran Timeshift som sparar säkerhetskopior av datorns systemfiler. Detta kan rädda dig om du råkat installera ett program eller ändrat en inställning på datorn som gör att den inte startar normalt. Du kan få viss vägledning genom denna guide till Timeshift. Du kan också kontakta vår support då återställning av systemfiler på en krypterad disk är en relativt avancerad process.

Precis som med all personlig data rekommenderar vi att man gör en regelbunden backup, exempelvis till en extern hårddisk. Filerna kan man fortfarande lagra krypterade på en extern hårddisk genom exempelvis krypteringsprogrammet Veracrypt som kommer för installerade på våra system. En videoguide om hur du går tillväga hittar du här.

Ibland kan misslyckade programinstallationer eller andra processer förhindra att du applicerar system- och programuppdateringar i uppdateringscentralen. Då kan detta ibland avhjälpas genom att du öppnar terminalen och kör följande kommando: 

sudo dpkg –configure -a (två bindestreck skall anges intill ordet ”configure”)

Prova sedan att applicera uppdateringarna igen.


Kontaktformulär

Använd kontaktformuläret för att komma i kontakt med vår supportavdelning. Vänligen lämna en så utförlig felbeskrivning som möjligt och bifoga gärna en skärmdump eller ett fotografi som du laddar upp via filöverföringstjänsten Firefox Send och klistra in länken i meddelandet. Fält markerade med en röd stjärna är obligatoriska. Ange gärna ditt Wire-id för krypterat supportsamtal.

Vi på Teuton Systems använder oss utav cookies för att förenkla din upplevelse av sajten.
För att läsa mer hänvisar vi till våran integritetspolicy.