Hoppa till innehåll

Matrix-mobilen

Säg bye-bye till Big Brother och Big Tech. Nyp dig i armen för nu är den här – den efterlängtade integritetssäkra mobilen ”Matrix” från Teuton Systems.

Vi lever i en bisarr värld där det totalitära storebrorssamhället breder ut sig allt mer ogenerat. Idag har det blivit allmän kännedom att man aldrig kan vara säker på att man inte är avlyssnad – åtminstone inte så länge det finns en mobil i samma rum.

Den ofantliga skala av integritetsintrång som både privata aktörer och våra myndigheter begår har Edward Snowden vittnat om och han understryker att massövervakningen av vanliga människor är minst lika omfattande idag som 2013 när han kom ut som visselblåsare ifrån den amerikanska myndigheten NSA.


Många är de som känt sig hjälplösa och fått nog – men inte vet vad de ska göra för att bryta sig loss. Den tiden kan vi meddela är över. De mörka molnen på smarttelefonernas himmel har skingrats och en ny era står för dörren.

En Matrix-mobil – på riktigt

Det är med stor glädje vi kan konstatera att du och alla andra som tyngts över situationen äntligen kan dra en lättnadens suck när Teuton Systems nu lanserar sin banbrytande smarttelefon.

Den är verkligen som hämtad från cyberpunkens rebelliska sagovärldar där de frihetstörstande hjältarna kopplar sig från det dystopiska systemet. Därför har vi valt att kalla den för Matrix – helt baserad på GrapheneOS vilket rekommenderas just av Edward Snowden.

Om Morpheus och hans vänner hade använt en mobil i kontrollsystemet av år 2024 hade de inte behövt använda telefonkiosker eller krångliga piratsignaler för att hålla sig undan systemets agenter – de hade bara behövt skaffa sig Teuton Systems mobil Matrix.

Bye-bye Big Brother

Om du har svårt att ta till dig faktum så nyp dig i armen, det är faktiskt sant. Du kan säga bye-bye till Big Brothers och Big Techs långa tentakler.

Med en Matrix i din ägo finns ingen återvändo till övervakning, avlyssning och intrång. Samtidigt har du samma användarvänlighet som på vilken smarttelefon som helst, med tillgång till alla appar och funktioner du behöver.

Allt kommer förkrypterat och preppat till tänderna med den absolut modernaste tekniken och de bästa apparna från den fria världen förinstallerat på mobilen, med alla manualer på svenska.

Det självklara valet för den vakne

Matrix är mer än en smarttelefon. Den är en symbol för friheten och framtiden.

Det är helt enkelt det vi brinner för på Teuton Systems. Varje funktion och element har utformats med stor omsorg för att uppfylla behoven för dig som lever i systemet, men inte vill vara en del av det.

Ta klivet in i den fria världen, du också. Låt oss förändra världen tillsammans, en mobil i taget.

Om du skulle behöva någon hjälp finns vår vänliga support självklart alltid där för dig. Tveka aldrig att ringa eller mejla oss om du har några frågor.

Efterfrågan på en integritetssäker mobil från Teuton Systems har varit hög redan före lanseringen, så tveka heller inte att beställa om du vill vara säker på att undvika väntetid.

Hur fungerar operativsystemet på Matrix-mobilen – GrapheneOS egentligen på djupet?

Många tekniska och djupgående svar på dessa frågor ger utvecklaren och säkerhetsforskaren Gabe bakom projektet med att skapa världens säkraste operativsystem för mobiltelefoner i en intervju nedan:

Så får du veta mer om Matrix

Hur ser den ut? Hur fungerar den? Vad skiljer den från en vanlig mobil? Svaren på alla de frågorna finner du här.

Matrix bygger på GrapheneOS vilket är det säkraste och mest genomtänkta operativsystemet i världen anpassat för vanliga användarna som vill ha maximal kontroll över sin egen mobiltelefon och vad den faktiskt gör och får göra.

Du som använder styr över varje aspekt av telefonen såsom mikrofon, kamera och GPS och kan helt begränsa användningen för appar eller andra delar av telefonen som du inte vill ska ha tillgång till dessa. Hårdvaran i Pixel-serien som vi installerar GrapheneOS på anses vara den säkraste befintliga arkitekturen för smartphones i världen.

GrapheneOS har gått igenom externa granskningar och fått mycket bra kritik.

Mjukvaruuppdateringar kommer löpande. Säkerhetsuppdateringar installeras automatiskt. Vissa uppdateringar kräver att du startar om telefonen. Du får då en notis om detta.

Att använda Matrix-mobilen är i princip identiskt med att använda en vanlig smartphone och kräver ingen extra kunskap eller upplärning.

Du kan använda alla dina vanliga appar. En liten andel appar kräver Google Play-tjänster som är avstängda i den säkra profilen, men kan då installeras i en separat profil med något längre integritetsnivå.

Ja, mobilt BankID fungerar i praktiken fullt ut och tillsammans med Swish och de flesta bankappar.

Du kan välja att inaktivera samtliga antenner, sensorer med mera och styr helt över vilken information som mobilen eventuellt lämnar till tredje part.

 

Vi reserverar oss för felskrivningar. Den faktiska varan kan skilja sig ifrån produktbilderna.

Innehållsförteckning

Vi på Teuton Systems använder oss utav cookies för att förenkla din upplevelse av sajten.
För att läsa mer hänvisar vi till våran integritetspolicy.